Hotel Skadarlija - Istorija Skadarlije

Istorija Skadarlije - Beograd zaključan u prošlim veremnima

"Skadarlija je nezaboravna,najlepša priča starog Beograda". Ona romantična Skadarlija iz požutelih albuma uspomena, daruje nam mnoge zanimljive priče. Od svog nastanka pocetkom 19v pa do danas Skadarlija se menjala ali se vraća njen stari sjaj, sa željom da se oživi tradicija, dopunjena novim sadržajem.
U prilog tome govori I činjenica da se Skadarlija pobratimila, sedamdesetih godina, sa boemskom četvrti Mon Martr. Naš Hotel Sakadarlija se nalazi u srcu te boemske četvrti. Zbog ugodnog ambijenta, odličnog provoda, starogradske muzike i vrhunske kuhinje, Skadarliju svakoga dana poseti preko 20 000 ljudi. U Skadarliji se osim kafana i restorana mogu naći: poslastičarnice, kafići, pivnice kao i galerije slika, starinarnice i antikvarnice.
Hotel Skadarlija je pravo mesto za one koji bi da upoznaju dušu starog grada iz pravog ugla, za one koje je inspiracija ili zaljubljenosta dovela na ovo mesto, kao i za mnoge koji žele pobeći od gužve i stresa, a opet biti tu u epicentru događanja.

Jedna jedina, jedinstvena, tvrdoglavo čuvana od zuba vremena, osvetljena starim fenjerima i zaštićena za buduća pokolenja, Skadarlija i Hotel Skadarlija u njoj.