Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/kungfure/public_html/hotelskadarlija.com/blog/bl-kernel/helpers/text.class.php on line 116

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/kungfure/public_html/hotelskadarlija.com/blog/bl-kernel/helpers/text.class.php on line 219
Hotel Skadarlija

Srpska Nova godina u Beogradu

Srpska Nova godina u Beogradu je nezaboravno iskustvo. Kao i u većini zemalja sa većinskim pravoslavnim hrišćanskim stanovništvom, i Srbi slave dve Nove godine. Prva je između 31. decembra i 1. januara po Gregorijanskom kalendaru, međutim po Julijanskom kalendaru je računanje malo drugačije.

Posted by admin December 15, 2017

Srpska Nova godina u Beogradu je nezaboravno iskustvo. Kao i u većini zemalja sa većinskim pravoslavnim hrišćanskim stanovništvom, i Srbi slave dve Nove godine. Prva je između 31. decembra i 1. januara po Gregorijanskom kalendaru, međutim po Julijanskom kalendaru je računanje malo drugačije.

Srpska Nova godina u Beogradu i njena tradicija

Nakon što je Sovjetska Rusija usvojila Gregorijanski kalendar 1918. godine , ruska pravoslavna crkva je nastavila da koristi Julijanski kalendar. Rusku tradiciju su nastavile i crkve u drugim pravoslavnim zemljama.

srpska nova godina

Većina zemalja, uključujući i Srbiju, važne datume računa po starom nevažećem kalendaru, tako da druga Nova godina pada na dan između 13-og i 14-og januara.

Za nezaboravne trenutke, ovaj prelepi srpski praznik provedite u hotelu Skadarlija!

Srpska Nova godina u Beogradu i njen značaj

Srpska Nova godina u Beogradu se neformalno slavi kao praznik svog pravoslavnog stanovništva na Balkanu, Rusiji, Ukrajini, Belorusiji, Gruziji, Kazahstanu, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji.

U većini ovih zemalja zovu je Stara Nova godina, međutim, Srbi su joj dali nacionalni pečat, nazivajući je srpskom Novom godinom. Srpska Nova godina u Beogradu je pravi doživljaj. Većina turista je fascinirama mnogobrojnim koncertima na otvorenom, posebno ispred Narodne skupštine , kao i vatrometom ispred Hrama Svetog Save.

doček Srpske Nove godine

Mnogobrojni restorani, kafići i klubovi te večeri nude ludi provod, uz živu muzikiku i obilje hrane i pića, sve do duboko u noć.

Ukoliko vam posle naporne i lude noći treba smeštaj u Beogradu, naš hotel Skadarlija je idealno rešenje, jer se nalazi u najlepšoj boemskoj, istoimenoj četvrti, koja je u samom srcu grada.

Noć između 13-og i 14-og januara, sigurno će vam biti nezaboravna i neponovljiva!

Nezaboravno iskustvo protkano tradicijom

Za strance u Beogradu je zanimljiva tradicija koja se poštuje, pored službe u Hramu svetog Save na Vračaru, fascinantan je vatromet koji se dešava tačno u ponoć i nagoveštava kraj stare i početak nove godine.

Hotel Skadarlija doček Srpske Nove godine

U boemskoj četvrti Skadarlija, ona se proslavlja tradicionalno, uz mnogo igre, pesme i veselja. Bitno je napomenuti da se potrudite da rezervišete svoje mesto na vreme, čak i do dve nedelje ranije, jer je kod Srba ovo veliki praznik, i bez rezervacije je sasvim moguće da nećete moći da uđete ni u jedan lokal.

Srbi svoju Novu godinu nazivaju još i Mali Božić, koji porodice proslavljaju sa srpskim božićnim tradicijama i običajima.

Srpska Nova godina u Beogradu će sigurno biti neponovljivo iskustvo

Kako bi vaš doživljaj bio potpun, rezervišite svoj smeštaj na vreme!

Smeštaj u centru Beograda

Hotel Skadarlija je tu da vaš dočeka na tradicionalan način, uz udobne i komforne sobe i ukusan doručak, koje će upotpuniti vaš boravak i pomoći vam da ovaj praznik dočekate u duhu srpskog naroda.

Srećna Srpska Nova godina!